Baby fysioterapi (0-12 mdr.)

Fysioterapi til din baby?

Selv helt små børn kan have behov for fysioterapeutisk behandling. Her hos Familie Fyssen bliver i mødt af mig Maja, som er terapeut med specialiserede kompetencer indenfor det pædiatriske felt (baby og børn).

Hvornår er fysioterapi relevant?

Fysioterapi kan være relevant hvis i oplever at baby:

 • Har begyndende fladt eller skævt baghoved (plagiocephali)
 • Altid/oftest ligger med hovedet drejet til samme side, eller altid/oftest har øret tiltet ned mod den ene skulder (torticollis)
 • Virker stiv i kroppen, ligger i bananform/C-form til siden eller laver flitsbue ved at løfte ryggen fra underlaget
 • Har dårlig sutteteknik
 • Har problemer med afføringen
 • Bevæger sig asymmetrisk eller begrænset
 • Ikke gider ligge på maven
 • Er gået i stå i sin motoriske udvikling, eller har udviklet favoritside i sine bevægelser
 • Generelt er utilfreds og har langvarige skrig-ture der ikke umiddelbart kan trøstes

Hvorfor kan fysioterapi hjælpe?

Flere af ovenstående kan være tegn på at din baby har spændinger og er generet af det. For selvom en graviditet og fødsel er en helt naturlig ting, så er det uundgåeligt noget der påvirker den lille krop. Særligt hvis fødslen har involveret epidural, sugekop, tang eller forløsning ved kejsersnit, kan det være en god idé, at være ekstra opmærksom på om din baby viser tegn på spændinger. Det er en god ide at du søger hjælp så spændingstilstande ikke ”forfølger” din baby i længere tid, og potentielt have betydning for den videre motoriske udvikling af dit barn.

Nænsom behandling af din baby

Behandlingen er naturligvis nænsom, og består af sikre og effektive teknikker, herunder mobiliseringer, udspændinger og let muskelarbejde. Det hele foregår på dit barns præmisser, med god tid (1 time til 1. konsultation) og rolige omgivelser. Som forældre vil du/I blive inddraget med viden om konkrete tiltag og øvelser i kan arbejde med derhjemme.

Motorisk vejledning

Det er også muligt at give dig individuel motorisk vejledning hvis din baby har forsinket motorisk udvikling, udviser tydelig favoritside eller hvis i blot har interesse i stimulere jeres barn bedst muligt på barnets grundmotoriske rejse. I en individuel konsultation med mig, har vi sammen, mulighed for at fordybe os i de specifikke bevægelses-strategier jeres baby benytter, og i vil modtage vejledning til øvelser og lege der kan hjælpe til at udvikle god kvalitet på det motoriske stadie jeres baby er på.

Det praktiske

Du må meget gerne bruge dit barns informationer ved booking/tilmelding.

Pris

 • 1. konsultation (1 time): 575 kr.


Opfølgende konsultationer:

 • 350 kr. Ca 30min
 • 475 kr. Ca 45min (god hvis det er sanseintegrations, trænings- eller motorisk terapi, udover briksbehandling – spørg mig hvis du er i tvivl)
 • 20 min. Babytjek: 49 kr.
  (Tjekket er tænkt som en mulighed, for at screene din baby for spændinger og om barnet er forventet med motorisk, eller om manuel behandling eller øvelsesvejledning kunne være en hjælp til din baby. Hvis du allerede ved, at din baby har behov for behandling, skal du booke en 1. konsultation, hvor vi har god tid til både undersøgelse og behandling)

Læs yderlige info om tilskud mv.

I Familie Fyssen er det mit ønske at være et tilholdssted for dig og din familie, med aktiviteter kredsende om fysioterapi og andre sociale og sundhedsfremmende aktiviteter.

Book tid direkte

Telefontider

Da jeg i løbet af en dag oftest er optaget af behandlinger eller hold, kan du med fordel ligge en tlf.svarer besked, sende en sms eller mail, eller kontakte mig via sociale medier, så vender jeg hurtigst muligt tilbage.